Maling

Maling af parket benyttes meget sjældent, idet træ udseendet af den grund vil forsvinde. Træ er et fantastisk naturligt materiale, som passer til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulvmateriale skaber hygge, hygge og varme. Denne indvirken vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke ubetydeligt hvordan et trægulv males, så benyt altid en kompetent gulvspecialist til maling af parketgulve.

Hvorfor male parket og plankegulve?

Maling er en slidstærk efterbehandling som er fulddækkende. Derfor kan åretegninger og strukturer ikke anes, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet flade. Maling kan være en fortrinlig overflademulighed til særdeles slidte parketgulve, der ikke holder til en afslibning eller gulvafhøvling.

Typer maling til parket?

Der anvendes typisk to forskellige slags gulvmaling, alkyd og epoxy. Begge typer maling er rimelig slidstærke og benyttes ikke kun på trægulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Ifald et parket eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil efterbehandling med maling være uhensigtsmæssigt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder halvblank, blank, halvmat, silkemat, højglans. Et malet gulv er smudsafvisende, rengøringvenlig samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Pankegulv eller parketten skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, smuds, fedt eller snavs vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og plejes et malet pankegulv eller parket?

Hvis malingen viser tegn på brug, kan det males påny. Er malingen slidt igennem gulvbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele overfladen. Vedligeholdelse, gulvvask og pleje er nemt ligesom på et lakbehandlet bræddegulv. Ved gulvvask opnår du et rent gulv i en fart, hvilket selvfølgelig er afholdt hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet parket eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Tag kontakt til os for en snak om perspektiv for dit plankegulv.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.