Dørtrin

Dørtrin betyder også dørtærskler, fodtrin, tærskler, fodspark og bundkarm er et af de mest udsatte bygningsdele i boligen. De påføres spark og slitage i meget større grad end trægulvet. Afslibning af dørtrin laves af os, dit billige og lokale gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvor får jeg billig afslibning af dørtrin?

Hvis du har plankegulve eller parket, bør ethvert gulvarbejde blive løst af os. Sandt nok er vores specialitet gulvafhøvling, gulvbehandling og gulvafslibning, hvor vores kompetencer og ekspertiser virkelig kommer til sin rette. Dog spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til slibning af plankegulve og parketgulve og store gulventrepriser. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, kan du forvente at få en god og billig effekt med garanti.

løft din nye kone over dørtrinnet!

Det er tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i gemakkerne for familiens fremtid umiddelbart efter brylluppet.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er konstant den værst antagelige og tilfører visse stød, knubs og slid. Det betyder, at materialet hyppigt er af en hård træsort, som kan udholde den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er en hel del dørtrin udført i eg. Som oftest vil hjemmets dørtrin få den samme efterbehandling som de omliggende plankegulve eller parketgulve har. Dette skaber en harmonisk helhed og giver et rigtig pænt resultat.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har en hel del navne, der normalt benyttes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavt trin i døråbningen, der i bredde og længde passer med dørens underkant. Det har en støjdæmpende effekt og isolerer imod kulde og træk. Det giver en naturlig deling af rummet, der er nyttig ved rengøring, vedligeholdelse og pleje.

Hvorfor udføres dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en urimelig stor byrde. Dette gør dem sarte og kan afkræve flittigere gulvafslibning end plankegulve samt en stærk behandling. I en stor del tilfæde lakeres dørtrinnene selvom trægulvet får en anden efterbehandling som lud, olie, sæbe eller voks

Af hvilken årsag er mange dørtrin runde?

Slitage og mange års benyttelse af dørtrin i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves specielt ved bløde træsorter som fyr, lærk og gran som har været praktiseret i mere end hundrede år. meget slidte dørtrin kan i almindelighed slibes plane, men vi overværer gentagne gange sager hvor en sanering er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, fodspark, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I en hel del nye moderne hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, anvendes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Herved opnås et utrolig solidt trin med forbavsende god holdbarhed og kvalitet.

Fagmand i afslibning af dørtrin

Vi er eksperter i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, trapper, bordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.